Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΝΔ: Δεν θα κόψουμε μισθούς, θα πολεμήσουμε τη διαφθορά




Το left.gr πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά. Ενώ όλοι (και όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ) ασχολούνται με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς αποφασίσαμε να ασχοληθούμε λίγο και με το πρόγραμμα της ΝΔ.

Για αρχή (θα ακολουθήσουν και άλλα αφιερώματα) ας ασχοληθούμε λίγο με τη «δέσμευση» του Σαμαρά πως οι περαιτέρω περικοπές εξόδων (ύψους 11,7 δις μόνο για το 2013-2014) δεν θα γίνουν με περικοπές  συντάξεων, αλλά με περιστολή της σπατάλης και της διαφθοράς. 

Ψέμα Νο 1:  Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, ο κύριος Σαμαράς έχει δεσμευτεί εγγράφως να εφαρμόσει το δεύτερο Μνημόνιο. Σ' αυτό ρητά αναφερόταν πως το μερίδιο που έχουν οι συντάξεις στον προϋπολογισμό είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να περιοριστεί. Δυσκολευόμαστε να βρούμε πώς μπορούν να συνδυαστούν αυτές οι δυο δεσμεύσεις της ΝΔ. Μάλιστα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μετεκλογικά να αποσυρθεί εγγράφως η δήλωση υπακοής στο μνημόνιο, δηλαδή η δέσμευση για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων, αντιμετωπίστηκε με πρωτόγνωρη επιθετικότητα.
Ψέμα Νο 2: Στο πρόγραμμά της η ΝΔ εφαρμόζει μια παλιά πολιτικάντικη συνταγή, που σε γενικές γραμμές ήταν και τακτική του ΠΑΣΟΚ για χρόνια. Αν θες να μιλήσεις για απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά η λέξη δεν είναι... εύηχη, απλά βρίσκεις μια άλλη συνώνυμη. Έτσι, οι απολύσεις στο Δημόσιο χάρη στον Α. Σαμαρά και το Ζάππειο ΙΙ είχαν ονομαστεί "εφεδρεία" και τώρα περιγράφονται ως εξής: το πλεονάζον προσωπικό θα μπει ουσιαστικά σε εφεδρεία και στη συνέχεια θα απασχοληθεί στον ιδιωτικό τόμεα (καλό ανέκδοτο)! Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο και θέσεις που εξυπηρετούσαν ανάγκες των πολιτών θα καταργηθούν. Αυτές είναι προφανώς οι «σπατάλες» στις οποίες αναφέρεται η ΝΔ. 

Και μια εύλογη απορία: Παρ' όλα αυτά, κανείς δεν διαφωνεί πως στον δημόσιο (όπως και στον ιδιωτικό) τομέα υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά και σπατάλη. Πρακτικές οι οποίες οικοδομήθηκαν επί δεακετίες απ' τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να διασφαλίζουν την εκλογική τους αναπραγωγή και την κοινωνική συναίνεση. Είναι λοιπόν εύλογο να αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο καταλληλότερος να πατάξει τη διαφθορά... Η κυρία Μπακογιάννη, καρδιακή φίλη του κυρίου Χριστοφοράκου, που έχει γραφεία πλήρως εξοπλισμένα από τη Siemens; Ο γιος του κυρίου Ψυχάρη μήπως θα χτυπήσει τη διαπλοκή με τα ΜΜΕ (του πατέρα του); Θα καθάρουν το δημόσιο αυτοί που αν δεν παραγραφόταν το Βατοπέδι μπορεί και να 'χαν βρεθεί στη φυλακή; 

Ο κύριος Σαμαράς υποτιμά συστηματικά τη νοημοσύνη μας. Εκτός απ' το αντιμνημονιακό μνημόνιο, ανακάλυψε προεκλογικά και τους αδιάφθορους διεφθαρμένους.  

Ας είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές. Το Μνημόνιο χωρίς περικοπές μισθών και συντάξεων δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Η μείωση του κόστους εργασίας δεν είναι παράπλευρη συνέπεια του Μνημονίου, είναι βασικός του στόχος. Ας είμαστε και τίμιοι. Τη διαφθορά μπορούν να τη χτυπήσουν μόνο αυτοί που εδώ και 40 χρόνια (και παλιότερα) δεν είχαν απολύτως καμία σχέση μαζί της, δηλαδή η Αριστερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου